Flytta till Varabygden

Så du funderar på att skaffa bostad i Varabygden? Vi tycker det är rätt beslut och välkomnar dig med öppna armar till vår fridfulla kommun. I vår hemtrevliga kommun får du mycket bostad för dina pengar. I Vara Kommun har du egentligen nära till allting men får ändå fördelarna det innebär att bo i ett lugnt och harmoniskt område utan kriminaliteten och stöket som finns i storstäderna.
En halvtimmes bilfärd bort ligger Sveriges största sjö Vänern vilket gör att du alltid har badmöjligheter nära till hands under sommarmånaderna. För även om Varabyggden har mycket grönområden och en vacker stadskärna är det alltid skönt att ha tillgång till en badplats nära. Framförallt brukar detta uppskattas av barnen.

Skulle du sakna storstadskänslan tar du dig till Sveriges näst största stad, Göteborg på drygt en timme med bil eller direkttåg. Du har dessutom Alingsås, Lidköping, Skövde och Borås inom samma eller kortare avstånd.

Med 15,000 invånare är vi i Varabyggden som en blandning mellan en by och en småstad och lokalbefolkningen har uttryckt en viss charm över detta. Vi har 7 förskolor, 10 grundskolor och en gymnasieskola. Utbildningarna ligger över rikssnittet så dina barn är garanterade en trygg och bra utbildning. Vi i Varabyggden har dessutom en kulturskola där du kan spela teater, utbilda dig eller vara med i en dansgrupp. Om du skulle vilja studera vid vuxen ålder behöver du inte oroa dig. Vi erbjuder vuxenutbildning och folkhögskola.

När du ska flytta och köpa hus eller lägenhet i Varabygden finns det en del grejer du ska tänka på. Har du barn så kan vi verkligen rekommendera byarna i utkanten av Vara som Stora Levene, Arentorp, Helås, Hålltorp och Heljeved. Där får du verkligen en fridfull plats till ditt nya hem men har ändå gångavstånd in till stan. Att köpa hus är relativt billigt med 2rums-hus från 450 000. Det finns även flertalet större hus med 5 rum under miljonen. Skulle du vilja ha ett nyrenoverat exklusivt hus så kan du få det för under två miljoner.

Det är ganska orimligt att lägga en kontantinsats på hela bostadssumman. Därför är det vanligt att ta ett bolån när det är dags för flytt. När du ska ta ett bolån är det viktigt att du känner dig säker. Det är ett stort beslut som ofta har ekonomiska konsekvenser resten av ditt liv. Därför kan det vara skönt med någon som jämför allt som har med långivare att göra så att du verkligen vet om dina möjligheter och alternativ innan du fattar detta stora beslut. En bra sajt som jämför dessa typer lån är bland annat SverigeKredit, som ger bra tips och ger dig tydliga jämförelser, men man kan även vända sig till sin bank för hjälp och stöd.

Men känslan du får när du tagit ditt första bolån och skriver på kontraktet och får nycklarna till ditt nya hem tillsammans med din familj är en obeskrivlig känsla som alla borde få uppleva någon gång i livet. Det är här dina barn ska växa upp och formas som människor och vad är bättre än att bo i en naturskön, trygg kommun där dina barn får en gedigen utbildning och uppväxt. Vi hoppas du ska trivas i vår fantastiska kommun och ser fram emot att hjälpa dig komma tillrätta i ditt nya boende.
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *