Kulturskolan i Vara

cirkus-foto

Vi Varabor älskar vår lilla kommun eftersom den är så mysig och hemtrevlig på något sätt. Det är inte många som väljer att flytta hit precis men vi vill verkligen ändra på den saken. Vår fina kommun har så mycket att erbjuda och detta bör uppmärksammas lite mer. Det finns alltid någonting att göra både på dagarna och på kvällarna vilket gör att man blir sällan uttråkad. Idag tänkte vi skriva om kulturskolan där du får chansen att utvecklas som person samt stärka din personliga självkänsla genom att uttrycka dig via dans, konst eller drama. Chansen för att delta i ett framträdande finns givetvis också för de som önskar.

Hos kulturskolan kan du möta nya människor och på plats finns även 14 pedagoger varav 10 är musiklärare. Man kan bland annat vara med i en dansgrupp, spela teater eller delta i en bild kurs. Har man ett intresse för dessa områden så ska man definitivt välja att gå med. Detta ger alla ungdomar chansen till att verkligen fördjupa sina kunskaper inom samtliga områden tillsammans med andra ungdomar som delar samma passion. Det finns även många utställningar som man kan kan gå och kika på ifall det skulle vara intressant. Vara vill föra kulturarvet vidare till både nya och nuvarande ungdomar i kommunen genom dessa kurser.

Det är otroligt bra att denna mötesplats finns tycker vi. Själva tanken med kulturskolan är att alla ungdomar ska förenas och ha ett ställe att lära känna nya människor på. Man kan känna sig trygg hos kulturskolan och det finns som sagt pedagoger på plats ifall man skulle behöva hjälp med något. Alla är välkomna att ansöka till kulturskolan och detta kan man göra enkelt genom att kontakta personalen som arbetar där. Om man någon dag skulle vilja avsluta en kurs så behöver även en vårdnadshavare skriva under också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *