Ge bort en biljett till Johan Glans show i julklapp

Capture

En av Sveriges främsta komiker, Johan Glans, kommer i januari att uppträda med sin föreställning i Vara konserthus. Showen som går under namnet World Tour of the World har fått oerhört fin kritik av landets ledande kulturjournalister. Tidningen Aftonbladet gav den exempelvis 4 av 5 plus i sin recension.

Det bjuds på konstant skratt i hela 90 minuter, och showen handlar om när Johan Glans reste runt i världen och testade typiskt svenska företeelser på en utländsk publik. Han skämtade om på spåret, lucia-firandet, midsommar och andra svenska kulturyttringar. Som ni säkert kan förstå bemöttes detta med en rejäl skopa förvåning bland den europeiska publiken. Och det är precis den där igenkänningsfaktorn som gör föreställningen så rolig. Vi har alla säkert varit med om de kulturkrockar som lätt kan uppstå när man försöker förklara hur det går till när vi i Sverige firar midsommar eller spelar bingolotto. Vi får se en rad exempel på detta när Johan Glans uppträdde på små komediklubbar runtom Europa. I World Tour of the World möts vi av irländarnas, fransmännens, belgarnas, holländarnas och spanjorernas märkliga reaktioner när Glans försöker förklara hur svenskar beter sig.

På det stora hela är detta en mycket träffsäker, välarbetad och oförutsägbar show som kanske är en av Johan Glans allra bästa uppträdanden någonsin. I januari kommer han alltså till Vara för att uppträda med showen. Och vad vore inte mer passande än att ge bort en biljett till din käraste mamma eller bästa kompis? För om man ser till vilka andra städer han uppträder i kan man konstatera att vi i Vara kan vara stolta. Det är inte ofta vi får se komiker av den här klassen i kommunen. Fredagen den 27:e januari är datumet och Vara konserthus är platsen.

Med det sagt önskar vi alla Varabor god jul och gott nytt år!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *