Vara Konserthusets salar

Bor du strax utanför i Vara eller är nyinflyttad i kommunen kanske du inte än har besökt vårt härlia konserthus, så har du missat något. Konserthuset är uppdelat i många olika delar och har flera salar för olika event och evenemang.

Stora salen 

varakonserthusstorasal

Den stora salen är som det låter den största som finns i Vara Konserthus och rymmer totalt 517 personer. 369 stycken sittplatser på parkett, 138 platser på balkong och 10 sittplatser på barstolar på “Hyllan” över balkongen. Salen har en oval form och är intimt. Ljudet är bra och kanske beror det på att alla sitter relativt nära scen på grund av salens form. Artister, orkestrar och band framträder på en yta som är elva meter på djupet och fjorton meter på bredden. Det finns även ett orkesterdike som kan användas vid behov och det finns tillgång till handikapplatser.

Lilla salen

Den lilla salen i Vara Konserthus används mestadels som mötesplats och är i betydligt mindre i skala. 69 förväntansfulla gäster får plats i lilla salen och är lika välutrustad som den stora salen, framförallt med ljud. Vid varje rad finns det en skiva som man kan ta ut som bord, anteckningsstöd eller vid behov. Detta med undantag från första raden.

Fullmäktigesalen 

Här sammanträder Kommunfullmktige i Vara och det sker varje månad. Det är även anpassbart till många andra typer av sammanträden. Här kan hela 48 stycken samlas på en gång och vill man sitta med för att lyssna på kommunfullmäktige kan man gör det på en utav 16 åhörarplatser. Salen är 100 % handikappsanpassad.

Lilla scen och resturang

Med kapacitet för 300-500 personer tar resturangdelen i Vara Konserthus en andra plats grundat på storlek. Denna är i anslutning till Lilla scen och här har du möjlighet att få culinariska upplevelser med underhållning innan eller efter en föreställning. Det går också bra att enbart boka bord hos Konserthusets restaurang.

Harpan

Det minsta sammanträdes och mötes rummet men ack så populärt. Här kan en grupp på cirka tio-femton personer träffas och naturligtvis en mindre skala för möte, mindre föreläsning etc. Med en vit och ljus lokal kan alla samlas vid konferensbordet för ett givande samtal.

Foajé varakonserthus

Vill du mingla, driva en mässa eller liknande event utan stel och centrerad koncentrationspunkt, ja då passar Foajé utmärkt. Det är en luftig sal med stora fönster som släpper in ton med solljus och natur.

Studio

Black-Box eller Studion går på 11×12 meter och är Vara Konserthus mest flexibla sal/rum. Eftersom att den är omöblerad kan du anpassa och forma rummet som du vill ha det. Mottagningar, mässor, utställningar och mingel går att arrangera här. Det fungerar att ta in stolar och skapa sittplatser för cirka 100 personer i studion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *